НачалоНовини 2014/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

30.10.2014 - Семинар на тема „Възможностите на новата Програма за развитие на селските райони за подобряване състоянието на горския сектор в България, за създаване и поддържане на жизнени и продуктивни гори” се провежда във Велинград

„Възможностите на новата Програма за развитие на селските райони (2014-2020) за подобряване състоянието на горския сектор в България, за създаване и поддържане на жизнени и продуктивни гори” е темата на семинара, който се провежда във Велинград. На 30 и 31 октомври 2014 г. представители на Световната банка, Министерство на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по горите, Държавните горски предприятия, Европейската комисия (ГД „Земеделие” и ГД „Околна среда), браншови горски организации, Лесотехническия университет, неправителствени организации, фирми за лесоустройство, частни собственици на гори и общинските асоциация и сдружение ще представят и дискутират въпроси по темата. 

Присъстващите ще бъдат запознати с Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) и т. нар. „горски мерки”, Националната Стратегическа рамка на горския сектор и дейностите от стратегическите документи, които могат да бъдат финансирани от нея,  прилагането й в подкрепа на Стратегията за горите на Европейския съюз. Ще се представят и дискутират дейностите свързани с Националната горска инвентаризация, екосистемните ползи от горите и тяхното остойностяване, изследвания и успешни примери от други страни, свързани със  заплащането на екосистемните услуги.