НачалоНовини 2014/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

20.10.2014 - Първа копка на административния етаж на Информационния център на Природен парк “Шуменско плато”

Започна строителството на административния етаж на Информационния център на Природен парк “Шуменско плато”, който се намира на входа на парк “Кьошковете”. Официалната церемония бе открита от инж. Сашо Кунев, директор на Природен парк “Шуменско плато” и ръководителя на фирмата-изпълнител. Гости на събитието бяха зам.-областният управител Даниела Миронова, представители на Регионалната дирекция по горите, Туристическо дружество “Мадарски конник”. Отец Димитър благослови начинанието с водосвет. 

Административният етаж, който ще се намира на втория етаж на Информационния център, ще бъде с обща застроена площ 344 кв.м. В него ще се намират три кабинета, шест канцеларии и складови помещения. Центърът ще разполага с рампа за хора с двигателни увреждания и асансьор. 

Строителството се извършва по проект “Устройство и управление на Природен парк “Шуменско плато”. По него се предвижда ремонт на посетителската инфраструктура, обновяване на туристическите маршрути на Шуменското плато, разширяване на летния информационен център и изграждане към него на кула с телескоп за астрономически наблюдения, социализиране на пещера “Бисерна”.

Общата стойност на проекта е 4 879 555 лв., осигурени от Оперативна програма “Околна среда”.