НачалоНовини 2014/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

24.04.2014 - На административна стилистика се обучаваха експерти от Изпълнителната агенция по горите и регионалните дирекции по горите

С особеностите на административната стилистика се запознаха експерти от Изпълнителната агенция по горите и регионалните дирекции по горите на обучение в гр. Банкя, което се проведе на 15-16.04.2014 г. Семинарът по „Административна стилистика” се организира от Изпълнителна агенция по горите и Института по публична администрация, в изпълнение на дейност 6 по Проект „Повишаване капацитета на служителите на ИАГ, нейните структури и специализирани териториални звена, чрез обучения и курсове” по Оперативна програма „Административен капацитет“.

На обучението присъстваха 25 представители на ръководно и експертно ниво от Изпълнителна агенция по горите, 16-те регионални дирекции по горите, дирекции на природни паркове и опитни станции. Обучението спомогна за повишаване капацитета на служителите в сферата на изготвянето на общи и специфични административни документи, писма, доклади, проекти на нормативни актове и друга кореспонденция. Крайната цел на дейността е уеднаквяване на стила, начина на подреждане и други изисквания към тази документация. 

Основните разглеждани теми бяха „Принципи на административната стилистика“, „Видове общоадминистративни документи“, „Изисквания за изготвяне на общоадминистративни актове “ и „Електронна комуникация между администрациите”. 

Следващият семинар по проекта ще се проведе в периода 28-30.04.2014 г. в к. к. Боровец в изпълнение на дейност 2 Специализирано обучение „Защита на горските територии”.