НачалоНовини 2024/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

04.10.2024 - РДГ София задържа автомобил с незаконна дървесина в Самоковско


Горски инспектори от Регионална дирекция по горите - София задържаха джип, натоварен с незаконна дървесина. Нарушението е установено през вчерашния ден при проверка в землището на с. Белчин, общ. Самоков. Водачът на товарния автомобил не е представил превозен билет за превозваната дървесина. За извършеното нарушение горските служители са съставили акт по Закона за горите, с който са задържани автомобилът и дървесината.
Със започване на отоплителния сезон, зачестяват и нарушенията, свързани със съхранението на незаконна дървесина. При проверка в гр. Момин проход, общ. Костенец, горски инспектори от дирекцията са съставили акт по Закона за горите на физическо лице за съхранение на 7 куб. м немаркирани и непридружени с превозни билети дърва за огрев.
От началото на седмицата служителите на РДГ София са извършили общо 333 проверки, близо една трета от които в обекти за добив на дървесина. Проверени са също обекти за търговия и преработка на дървесина в района, моторни превозни срества, ловци и риболовци.
За констатираните нарушения, служителите са съставили 10 акта по Закона за горите.