НачалоНовини 2024/07Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

26.07.2024 - Деца от детски градини в Малко Търново и Царево научиха как да пазят горите от пожари

Експерти от Дирекция на Природен парк „Странджа“ съвместно с Регионални дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Бургас и Малко Търново изнесоха на 24-ти юли открит урок за опазване на горите от пожари. Мероприятието се проведе в Детска градина „Юрий Гагарин“ гр. Малко Търново.

Децата научиха за безопасното поведение в гората по време на пожароопасния сезон. Под формата на забавни игри и занимания малчуганите разбраха как работят пожарникарите, как се гаси пожар, както и колко е голяма отговорността на хората не само при потушаването на пожари, но и при спазването на правилата с оглед недопускане тяхното възникване. Най-интересната част от мероприятието за малките приятели беше несъмнено прекият досег с пожарникарското оборудване и противопожарния автомобил, включително тяхното качване в него.

На 26-и юли, експерти от ДПП „Странджа“ и Държавно горско стопанство – Царево посетиха Детска градина „Ален мак“ в гр. Царево. Под формата на забавни игри, занимания и практическа демонстрация на работа с пожарникарско оборудване децата научиха какво трябва да се прави при пожар, как може да се потуши и как се предотвратява възникването на пожари в гората.

Инициативите в двата дни са част от Националната кампания „Безотговорността е най-опасната искра“ на Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите.