НачалоНовини 2024/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

06.06.2024 - „Горска класна стая“ с учениците от четвърти клас на Трето ОУ „Петко Рачов Славейков“ в гр. Търговище

Кой наблюдава животните в гората и се грижи за тях? През кой сезон горските подхранват дивеча? Защо пожарите са опасни не само за гората, но и за нейните обитатели? До отговорите на тези и още много въпроси трябваше да достигнат сами учениците от четвърти клас на Трето ОУ „Петко Рачов Славейков“ в Търговище. Урокът се проведе в гората под древния град Мисионис, където могат да бъдат наблюдавани типичните за Североизтока дървесни видове – бук, дъб и др., както и много животни.  

Под формата на множество игри и задачи горските педагози от РДГ-Шумен, ДГС-Нови пазар и СИДП накараха децата да разберат защо професията на горските е важна и всички трябва да ценим труда им, както и това, че благодарение на тях страната ни е толкова зелена и красива. 

Днешният урок е част от инициативата на ИАГ „Горска класна стая“, която се провежда от 1 до 14 юни в цялата страна. Събитията имат за цел да провокират в учениците интерес към гората, да им покажат в реални условия колко много време и сили изисква правилното стопанисване на горите в България.