НачалоНовини 2024/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

06.06.2024 - "Горска класна стая" в Лесопарк « Хисарлъка» край Кюстендил

Ученици от VI-ти клас на  ОУ „Проф. Марин Дринов“-Кюстендил участваха в „Горска класна стая“.

Събитието беше организирано от Регионална дирекция по горите - Кюстендил, съвместно с ТП “ДЛС Осогово“ и е част от националната кампания на Изпълнителна агенция по горите „Горска класна стая“. Целта на мероприятието е да  запознаят подрастващите с основните дейности в лесовъдската професия. 

На територията на Лесопарк „Хисарлъка“, сред красивата иглолистна гора инж. Димитър Здравков, заместник- директор на  РДГ- Кюстендил запозна учениците с методите и инструментите за измерване на височината, диаметъра и пълнотата на насажденията. Бяха им показани клупа и висотомер, с които децата имаха възможност практически да боравят, както и контролна горска марка.

В „Горската класна стая“ инж. Емилия Иванова, заместник- директор на ТП ДЛС „Осогово“ показа нагледно с помощта на различни  по форма шишарки как да определят вида на иглолистните насаждения в Лесопарка. 

След практическите занимания учениците се включиха в различни игри с лесовъдска тематика. Всички участници получиха лакомства и подаръци за спомен.