НачалоНовини 2023/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

04.04.2023 - Стартира Седмица на гора в Пловдив

Вчера в Регионална дирекция по горите - Пловдив официално беше открита Седмица на гората – 2023 г. На  тържественото  събитие присъстваха  служители на РДГ-Пловдив, бивши служители в горските структури, ветерани - лесовъди и представители на Регионалния съюз на лесовъдите – гр. Пловдив.

Приветствие към лесовъдската колегия и гостите, отправиха инж. Антон Бамбалов – зам.-директор на РДГ-Пловдив и инж. Никола Каварджиков - председател на Регионалния съюз на лесовъдите – гр. Пловдив.

На паметната плоча, поставена в чест на „130 години от създаването на горската служба и горското дело в Пловдивския край” бяха поднесени цветя, с което колегията засвидетелства своята  признателност пред паметта на всички лесовъди и горски служители от различните краища на България, отдали живота си за горското дело и опазването на българската гора.

В словото  си инж. Никола Каварджиков припомни, че лесовъдската колегия и днес не забравя стореното в миналото и се старае да продължава традициите за умножаване и опазване на нашите гори, за отстояване на достиженията на горското стопанство, изградено в съзвучие с новите реалности и съвременните предизвикателства.