НачалоНовини 2023/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

04.04.2023 - Стартира ученически конкурс „Природата - моето вдъхновение“

Започва приемът на творби в Националния конкурс „Природата - моето вдъхновение“. Дирекцията на природен парк „Шуменско плато“ организира надпреварата за ученици от 1995 година. 

Участниците могат да представят  рисунки, приложни творби и литературно творчество - есе или стихотворение, като тази година се въвежда нова категория – дигитални творби. Това могат да бъдат рисунки, анимации, минифилмчета или презентации. Няма ограничения в използваните техники и формати. Изискването към приложните творби е да са изработени от природни материали. 

Участниците трябва да са на възраст от I  до VII клас, а в направлението за дигитални творби могат да участват ученици от I до ХII клас. 

На всяка творба трябва да са обозначени: трите имена на участника, клас, училище, адрес и телефон за връзка. Срокът за предаване на творбите е 5 май 2023 г. в дирекцията на природен парк „Шуменско плато“ на адрес: гр. Шумен, Лесопарк  „Кьошкове“, П.К.160. 

 Дигиталните творби  ще се приемат на електронната поща на Дирекцията  shplato@hotmail.com .

Жури ще оцени детското творчество, а победителите ще бъдат обявени до средата на месец май. Наградите са осигурени от Дирекцията на ПП „Шуменско плато“, Североизточното държавно предприятие и дарители.