НачалоНовини 2023/03Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

24.03.2023 - Инж. Николай Николов – и. д. директор на РДГ-София: Не ни е страх и всеки ден се борим да няма посегателства върху българската гора

    „Нашата работа е да се борим с незаконната дървесина и всички служители ежедневно са на първа линия. Искам да заявя категорично, че не ни е страх от подобни неща и сме всеки ден на терен и се борим за това да няма посегателства върху българската гора“. Това каза в интервю за БГНЕС  и. д. директорът на Регионална дирекция по горите – София инж. Николай Николов.
    Въпреки случая на 21.03.2023 г., при който беше извършено посегателство срещу служител на РДГ-София, при извършване на съвместни проверки с Инспекция по труда – София област на територията на Община Ихтиман, служителите на дирекцията продължават с рутинната си работа. През изминалата работна седмица са извършени общо 285 проверки по Закона за горите и Закона за лова и опазването на дивеча. Съставени са 12 акта за установени административни нарушения, с които са задържани общо 23 пространствени кубически метра дървесина. Част от извършените проверки са съвместно със служители на ОД МВР София.
    За същия период, на две дружества са наложени принудителни административни мерки (ПАМ) за спиране дейностите по преработка и търговия с дървесина, във връзка с установени административни нарушения.
    Проверките за спазване на горското и ловно законодателство продължават.