НачалоНовини 2022/03Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

25.03.2022 - 46 служителя в горската система показаха спортни умения и висок състезателен дух в Национално първенство по ски ски – алпийски дисциплини

Днес, 25.03., в к.к. Пампорово, на писта „Стената“ се проведе Национално първенство по ски – алпийски дисциплини /гигантски слалом/ за работещите в горската система. Много емоции и висок спортен дух белязаха оспорваната надпреварата, в която взеха участие 46 състезатели. 

Националните състезания по ски спортове бяха ежегодна традиция за работещите в системата на горите. След днешния ден и дългогодишното им прекъсване надеждата е те да бъдат възобновени.

Служителите от Изпълнителна агенция по горите, държавните горски предприятия, регионалните дирекции по горите, Дирекция на Природен парк „Витоша“, Горска семеконтролна станция гр. София, Лесозащитна станция гр. Пловдив и НССНГ „ГОРОВЛАДЕЛЕЦ“ се състезаваха в две групи – жени и мъже, разпределени в две възрастови категории – до 40 и над 40 години. 

В категорията до 40 години при жените на първо място е Силвия Арангелова от Дирекция на Природен парк „Витоша“. Втора в класирането е Николая Никова от ТП „ДГС Широка лъка“ при ЮЦДП гр. Смолян. На трето място е Десислава Шумкова от РДГ – Смолян.

В категорията над 40 години при жените, с най-добър резултат е Албена Бобева от Изпълнителна агенция по горите. На второ място е Станка Насташова - Уюрова от НССНГ „ГОРОВЛАДЕЛЕЦ“. На трето място е отново състезателка от Изпълнителна агенция по горите – Петя Пашова.

При мъжете до 40 години, състезателят с най-добро време, класиран на първо място е Михаил Кулчаков от ТП „ДГС Места“ при ЮЗДП гр. Благоевград. Втори в надпреварата е Димитър Манджуков от ТП „ДЛС Тракия, ЮЦДП гр. Смолян. На трето място е Асен Бочуков от ЮЦДП гр. Смолян.

В категорията с най-много участници – мъже над 40 години, първото място бе отсъдено на Атанас Станков от ЮЦДП гр. Смолян. С второ време в оспорваната надпревара е Николай Стайков от ТП „ДГС Самоков“, ЮЗДП. Трети е Георги Кисьов – директор на РДГ Смолян.

Класираните на първо, второ и трето място в двете групи и категории получиха медали, а отборите с най-добри резултати на Южноцентрално държавно предприятие гр. Смолян, Изпълнителна агенция по горите и Югозападно държавно предприятие гр. Благоевград бяха наградени с купи от инж. Асен Карабов – зам.-директор на ЮЦДП и инж. Димитър Баталов – главен секретар на ИАГ. Отличени бяха и най-възрастният и най-младият състезател - Тихомир Ников от НССНГ „ГОРОВЛАДЕЛЕЦ“  и Димитър Мандуков от ТП „ДЛС Тракия“, ЮЦДП гр. Смолян. Инж. Асен Карабов поздрави призьорите и всички състезатели, като им пожела успех на професионалното поприще. Изрази всеобщата надежда, че традициите и утвърждаването на спортно-състезателния живот на българските лесовъди и работещите в системата на горите ще продължи и сплоти колегията.   

Национално първенство по ски – алпийски дисциплини /гигантски слалом/ за работещите в горската система се проведе по инициатива на Изпълнителна агенция по горите, като основен организатор бе Южноцентрално държавно предприятие гр. Смолян.