НачалоНовини 2020/07Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

25.07.2020 - Установен е незаконен добив на 125 кубика дървесина

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ) - Ловеч установиха незаконна сеч на 96 дървета от цер и благун. Нарушението е извършено в два частни имота, горски територии, в землището на село Лисец, община Ловеч. Размерът на добитата дървесина възлиза на общо 125 кубични метра. В момента на констатиране на нарушението, 105 кубика от нея вече са били извозени.

След извършване на дежурства и наблюдение на сечищата от служители на РДГ – Ловеч са заловени три лица в момент на товарене и транспортиране на 10 кубика дърва за огрев, немаркирани и непридружени с превозен билет. На нарушителите са съставени актове по Закона за горите. Задържани са товарния автомобил, дървата и един моторен трион.

Паралелно е извършена и проверка в частни домове в село Лисец, община Ловеч. В един от домовете служителите са установили, че наличните 10 кубика дърва за огрев са от горските територии, където е констатираната незаконната сеч. Хората, закупили дървата са представили на проверяващите превозен билет. Установено е, че той е издаден неправомерно от лицензиран лесовъд.

Работата по случая продължава.

 

Отдел „Информационно обслужване и връзки с обществеността“