НачалоНовини 2019/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

04.06.2019 - Научна основа за практически решения при стопанисването и управлението на дивеча

Решенията и дейностите за устойчиво стопанисване на дивеча да продължат да имат стабилна теоретична и научна основа. Това бе коментирано на проведената днес среща между изпълнителния директор на Агенцията по горите, инж. Мирослав Маринов и доц. Христо Михайлов - ръководител на катедра „Ловно стопанство“ в Лесотехническия университет.  

В проведената дискусия бяха засегнати теми, свързани с начините за стопанисване на дивеча и дивечовите ресурси, както и с подобряване на подготовката на кандидат-ловците. Необходимостта от усъвършенстване на нормативната база и стратегическите рамкови документи, свързани с развитието на ловното стопанство също беше обект на дискусия. 

Доц. Михайлов посочи, че трябва да се търси пълна ефективност в дейността на Ловния съвет като форма за координация между различните институции и за провеждане на диалог между различните заинтересовани страни. 

В срещата участваха и Стоян Стоянов, гл. асистент в катедра „Ловно стопанство“, зам. изпълнителният директор на ИАГ – инж. Росен Попсавов.