НачалоНовини 2018/11Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

01.11.2018 - 47 кубика незаконна дървесина са задържани при проверки от служители по горите и дирекция „Жандармерия“

Съвместни акции от служители на Изпълнителна агенция по горите, дирекция „Жандармерия“, регионални дирекции по горите и горски стопанства срещу нарушения на горското законодателство бяха проведени на територията на държавни горски стопанства Враца, Лесидрен и Ихтиман.

В рамките на едно денонощие в землищата на гр. Бяла Слатина, с. Враняк и с. Габаре, Община Бяла Слатина, бяха задържани 5 моторни превозни средства и 17 пространствени куб. м. дървесина. Срещу нарушителите са образувани три досъдебни производства и две лица са задържани за 24 часа в РУП на МВР Бяла Слатина.

В землището на с. Кирчево, Община Угърчин, в регистрирани обекти за складиране преработка и търговия е установено наличие на немаркирана и без превозен билет дървесина. При последващите проверки от служителите на РДГ Ловеч, са установени  10 пространствени куб. м незаконна дървесина, нефункционираща система за видеонаблюдение и големи разлики между постъпилата и експедирана дървесина. Със заповед на директора на РДГ Ловеч, дейността и в двата обекта е преустановена и дървесината е задържана. За случая е сигнализирана Районна прокуратура Ловеч. 

20 пространствени куб. м. дървесина, немаркирана и без превозен билет е задържана в землището на с. Веринско, община Ихтиман.