НачалоНовини 2018/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

05.10.2018 - Продължава засиления контрол по опазване на горските територии

Ежедневни проверки за спазване на горското законодателство се извършват на територията на цялата страна от служителите на регионалните дирекции по горите. 

Съвместни проверки от служители на Регионална дирекция по горите - София и Областна дирекция на МВР София са извършени вчера в района на Община Ботевград. В с. Боженица, Община Ботевград е установено моторно превозно средство, натоварено със 7 пр. куб. м дърва за огрев.  Дървесината е била немаркирана и без превозен билет. Служителите на РДГ - София са съставили два акта за нарушения на Закона за горите. Автомобилът и дървесината са задържани. 

В района на с. Станец, общ. Омуртаг, екип от горски инспектори при Регионална дирекция по горите – Шумен е задържал камион, транспортиращ 6 пр. куб. м  дърва за огрев. Дървесината е била без документ, доказващ законния й произход. За оказване на съдействие е извикана група от Районно управление на МВР гр. Омуртаг.

Отново на 04.10.2018г. около 19,30 часа, в с. Превала, общ. Чипровци от горски инспектори при Регионална дирекция по горите - Берковица е спрян за проверка лекотоварен автомобил УАЗ, без регистрационни номера, без документи и без светлини. Установено е, че в превозното средство се транспортират 2,5 пр. куб. м дърва за огрев, немаркирани и без документ, доказващ законния им произход. Водачът не е отказал съдействие и на място са извикани органите на МВР. 

От служителите на РДГ – Берковица е съставен административен акт за нарушения на Закона за горите. Автомобилът и дървата  са задържани с разписка за отговорно пазене. От служителите на МВР на водача са съставени актове по Закона за движение по пътищата. Образувано е бързо производство срещу нарушителя.