НачалоНовини 2018/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

12.04.2018 - Близо 200 ученици от Шумен взеха участие в „Лесовъд за един ден“

Близо 200 деца от ІІ-ро ОУ „д-р Петър Берон“ и ІІІ-то ОУ „Димитър Благоев“ в гр. Шумен се включиха в инициативата „Лесовъд за един ден“ .

Празникът беше организиран от Регионална дирекция по горите, Североизточно държавно предприятие  гр. Шумен и  Дирекция на природен парк „Шуменско плато“. В събитието участваха и педагози от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

Учениците бяха приветствани от директора на РДГ инж. Емил Гелов, който им пожела да се забавляват много в игрите  и едновременно с това да научат нови неща за гората и нейните обитатели.

След откриването на инициативата децата се разделиха на шест отбора, които последователно преминаваха през различни научни и спортни центрове. Във всеки център успяваха да научат повече за горските животни и  растения, как да се справят в различни ситуации по време на поход в гората и усвоиха разнообразни умения под формата на игра.

Малчуганите си изработиха медальони от дърво, декорираха картички от естествени материали, участваха в игрите „Познай животното“, „Прилеп и пеперуди“. С много настроение и голям интерес преминаха игрите за ловкост и бързина.

В края на празника участниците получиха ранички с лакомства.