НачалоНовини 2018/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

11.04.2018 - С поредица от мероприятия РДГ - София отбеляза Седмица на гората

Мероприятията по случай „Седмица на гората – 2018” в Регионална дирекция по горите - София се провеждат под  мотото „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа”. През днешния ден служители от Дирекцията, ЮЗДП - Благоевград, ТП „ДГС Елин Пелин“ и кметството на с. Нови хан организираха съвместно символично залесяване с участието на ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Нови хан, общ. Елин Пелин.

Седмокласниците бяха запознати с основните похвати при засаждане на млади фиданки, грижите, които се полагат за гората, ролята на лесовъдите за доброто й стопанисване и опазване. 

И тази година се проведе, превърналата се в традиция за РДГ - София, инициатива за засаждане на дръвчета в детски градини в столицата. Малчуганите от Детска градина 192 „Лозичка” в столичния квартал Лозенец се включиха активно в засаждането на фиданките, а за благодарност поздравиха лесовъдите с няколко песнички за гората.

Служителите на РДГ - София и на ТП „ДГС Своге“ почетоха професионалния си празник и като поднесоха цветя и венци на паметната плоча в чест на 100 годишнината от първите противоерозионни залесявания в района на с. Искрец.