НачалоНовини 2018/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

11.04.2018 - Служителите от РДГ-Пловдив запознаха най-малките с професията на лесовъда

В рамките на традиционната Седмица на гората служителите на Регионална дирекция по горите (РДГ) – Пловдив посетиха предучилищните  групи в Целодневна детска градина „Mир”.  Те запознаха децата с професията на лесовъда и с най-често срещаните дървесни видове в Пловдивски регион. Зам.-директорът на РДГ – Пловдив - инж. Мирослава Велинова подари на малчуганите книжки с диворастящи гъби, дървесни видове и следи на дивеча, както и по една фиданка от атласки кедър, която да залесят сами и да отгледат. 

На събитието присъстваха педагози, служители в детската градина и експерти от регионалната дирекция. Подрастващите поздравиха присъстващите с песни и подариха на гостите с рисунки на тема „Гората и децата”.

Горските служители от дирекцията наградиха участниците в конкурса за детска рисунка на тема: „Децата и гората”от Комплекс за социални услуги „Олга Скобелева” гр. Пловдив. Тази година малчуганите рисуваха в категориите: „Платно с маслени бои”, „Рисунка” и „Креативна рисунка” под мотото на горската седмица: „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа”. На  отличените творци бяха връчени награди и грамоти, дървени магнити, които сами да украсят, както и контейнерни фиданки от атласки кедър.