НачалоНовини 2018/03Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

30.03.2018 - Почетоха паметта на лесовъдите, отдали живота си за горското дело

Всяка година по традиция непосредствено преди началото на Седмицата на гората, лесовъдската колегия отдава почит и признателност на всички лесовъди и горски служители, отдали  живота си за горското дело.

 „Днес лесовъдската колегия се прекланя пред тези ратници на българската гора. Съюзът на лесовъдите в България (СЛБ) ще продължи да издирва своите герои и да работи за достойното им вписване в нашата горска история“, се  обърна в словото си към всички присъстващи проф. Иван Палигоров, председател на СЛБ. Той изрази благодарност към всеотдайния труд на предците, които с цената на много усилия и жертви са успели не само да запазят, но и да създадат огромни площи нови гори.

 Пред мемориала в двора на Лесотехническия университет (ЛТУ) беше отдадено едноминутно мълчание в памет на загиналите лесовъди. Инж. Григор Гогов, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) поднесе цветя от името на ръководството на Министерство на земеделието, храните и горите и на агенцията. Венци и цветя бяха положени и от експерти от ИАГ, представители  на СЛБ,  Регионална дирекция по горите – София, ръководството но ЛТУ, преподаватели и студенти, научни работници от Института по гората при БАН, лесовъди-ветерани, приятели на гората.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност