НачалоНовини 2018/01Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

09.01.2018 - Системен нарушител, хванат в момент на незаконна сеч край габровско село

Служители на Регионалната дирекция по горите - Велико Търново и  Държавно горско стопанство – Габрово заловиха две лица, извършващи нерегламентиран добив на дървесина. Нарушението е констатирано днес по обяд след получен сигнал от граждани за незаконна сеч в землището на габровското село Копчелие и незабавна реакция на горските служители. 

Съвместният екип установил бракониерската проява на място, в момент на извършване на незаконна сеч и товарене на дървесина в  джип, в който са намерени половин куб. м. нарязани дърва, а също моторен трион и две брадви. Горските служители са констатирали и отсечени 30 бр. дървета.  

Незабавно за случая са били уведомени органите на МВР. На място е пристигнал полицейски екип от Областна дирекция – Габрово, като е извършен оглед, започнато е досъдебно производство. 

Един от извършителите фигурира в горските регистри и е познат като системен нарушител. Конфискувани са автомобилът, моторният трион и дървесината. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност