НачалоНовини 2017/11Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

24.11.2017 - Обучение по Горска педагогика се проведе в СИДП

Проявата се организира от ръководството на Североизточното държавно предприятие и е част от обученията по Горска педагогика, организирани от  Съюза на лесовъдите в България и Изпълнителна агенция по горите за служителите в системата на горите.  „Вече разполагаме с повече от 100 обучени горски педагози, които  през 2018 година ще организират занимания с децата, посветени на горите и на лесовъдската професия“, посочи д-р инж. Ани Петракиева, експерт от Изпълнителна агенция по горите и преподавател по „Горска педагогика“ в Лесотехнически университет. 

Домакин на обучението за служителите на СИДП бе Държавно горско стопанство - Върбица. В мероприятието взеха участие служители от горските и ловни стопанства на предприятието, както и представители на ШУ „Епископ Константин Преславски“ и Община Шумен. 

Близо 70 деца от община Върбица се забавляваха и учиха за гората и лесовъдската професия с „новоизлюпените“ горски педагози. Такава е и идеята на часовете по Горска педагогика - децата да прекарват част от времето си на открито, сред природата, а не пред компютрите у дома, убедени са експертите по горите. Чрез интересни игри малчуганите научиха повече за горските обитатели, дърветата и растенията, които се срещат в България.

Занятия по Горска педагогика за първи път в Европа се провеждат преди повече от 20 години в Швейцария, Австрия и Германия. В момента редица европейски страни работят в тази насока. 

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност