НачалоНовини 2017/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

28.06.2017 - ИАГ и ИАРА ще работят заедно за по-добър контрол върху режима на риболов и спазване на правилата за любителски риболов

Изпълнителна агенция по горите и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури обединяват своите усилия  за по-добър контрол върху режима на риболов и спазване на правилата за любителски риболов. Споразумение за сътрудничество и съвместна дейност в посока взаимодействие и координация бе сключено между двете институции през миналата седмица. Горските служители и инспекторите на ИАРА ще извършват ефективно противодействие на нарушенията съгласно периодично изготвяни планове за съвместно взаимодействие. Съвместният контрол ще се извършва чрез проверки на превозни средства и/или във водните обекти, ползвани за любителски риболов, както и проверки относно спазване на правилата за любителски риболов съгласно Закона за рибарството и аквакултурите и Закона за горите. 

Документът позволява на структурите и привличане на други компетентни национални ведомства с контролни функции при провеждане на съвместни дейности. 

Двете страни ще обменят информация за резултатите от проведени самостоятелни мероприятия, както и при актуализиране на международната и националната нормативна уредба, включително и европейски директиви и регламенти, свързани с рибарството.