НачалоНовини 2021/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

01.10.2021 - Нови табели, призоваващи за опазване на природата, освежават „Горското училище“ и „Пътеката на приказките“ в ПП „Шуменско плато“

Идеята е на малчугани от трети клас на СУ „Панайот Волов“, които заедно с родителите си и служители на ДПП „Шуменско плато“ поставиха надписите. „Текстовете са изцяло сътворени от децата и са доста забавни, придружени са и от рисунка“, уточни класния ръководител Катерина Колева. „Не замърсявай гората, ще те изяде ламята“, „Майката природа те обича, обичай я и ти!“, „Слушай песента на птиците и пази ги от боклуците“ призовават надписите на новите табели.

Акцията по поставянето е част от дейностите, които класът изпълнява по проект „Участвай и променяй - родителят, активен партньор в училищния живот“ . Третколасниците са участници в множество кампании, занимания и уроци за гората, организирани от експертите на ПП „Шуменско плато“, а по повод 40-тия рожден ден на Парка изработиха и поставиха къщички за птици по алеята на лесопарк „Кьошковете“.  

Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ призовава посетителите на „Горското училище“ и „Пътеката на приказките“ да пазят новопоставените табели и парковата инфраструктура и да спазват правилата за поведение в природата. 

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност